aik nape pendek je tajuk entry kali ni ek. bkn ape... saje je...nk share
mlm td berbual dgn kwn, msg2...kebetulan daku br lepas masak sardin, wat cicah dgn roti. ala2 sandwich la tp lupe nk beli timun n tomato. so just sardin kosong je la...
die bgtau die x suka makan sardin. daku pn dlu x suka jgk...tp semenjak dok KL dgn kak ija, da dok sendiri2 jauh dr mak tu mesti la byk mknn segera kn... n mknn ruji kak ija selain telur n lobak...adlh sardin...sedap tau SARDIN PERTIMA. daku yg x minat sardin pn bleh makan sejak rasa masakan kak ija tu..hehe. tp tpt lain xde jumpa pn sardin jenama tu. so...da blik JB mkn la SARDIN ADABI. sedap jugak...
ehem2...daku tnye kawan tu nape die x makan...die kate da loya da byk sgt makan sardin. kalo makan pn kuah je... daku tnye masak mcm mane. die ckp tumis dgn lada n bawang je la.... so daku pn bg la suggestion resipi yg mak buat...insyaAllah naik kembali nafsu nk makan sardin ni hehe
olahan masa masak sardin bleh dibuat dgn menambah bahan2: LIMAU KASTURI, SOH HOON & KICAP. garenti sedap tau. bleh jgk tambah sayur lobak mcm kak ija buat hehe... kalo kat kg tu kn sekali sekala mak masak...bleh berebut daku n anak sedara makan.
~SEKIAN~
oooo patut arr rasa dia kurang menyengat..... lupa letak limau kasturi.... nak kn buat stok limau kasturi la lepas nieh..
ReplyDeletetau pn.... limau kasturi potong n letak sume dlm dgn kulit die skali sodap....
ReplyDelete