nuffnang ads

Tuesday, June 28, 2011

OH TECIK.... Kenapa Kau

 Assalamualaikum...

hari sabtu lepas telah diadakan perlawanan badminton antara:
kak ayu vs haziq
kak ayu vs usu
usu vs abg is
abg is vs shuhada

huhu.
masa perlawanan daku n abg is, dimana daku berkedudukan bedekatan dgn tecik. 1 masa tu bulu tangkis mendarat bersebelahan tecik... daku pn ambil la bulu tangkis tu n terpandang tayar tecik...ALAMAK!!!! taray sudah menggelembung la
so lepas je sesi perlawanan abg is dengan penuh suka rela terpaksa demi keselamatan adik bongsunya menawarkan diri menukar kedudukan tayar hadapan yang menggelembung yang boleh membahayakan pembawanya... dr depan ke belakang, dr belakang kedepan. huhu tecik...tecik

 AWAS!!!!!
 sesi pembukaan tayar. daku hanya mampu merenung masa hadapan yang kelam huhu
 driver pro @ pomenku yg pro
 gunakan jek yg bersinar2 br kuar dr plastik hehe
 see the tyre??? see the gelembung??
 kasi clear itu gelembung
 pandangan sisi
menurut abg is, tayar menggelembungbahaya digunakan kerana keadaan benang tayar telah putus dibahagian dalam. perlu diganti semula dengan tayar lain???WHAT???? beli tayar lain duit3

semasa proses pemasangan tayar semula...abg is jengah belakang kereta n menemui sesuatu yg baru... beliau mengatakan absorberku sudah rosak

see the licking???
 absorber yg baik seperti disebelah kanan: kering
 ni part meletakkn tayar belakang ke depan. time ni dh amik jek yg mmg ado kat rumah. lebih senang PUMP IT!!! yeah hehe

 ni dh siap... huhu mcm same je kn. tp lain.

daku bangun je dr tgok abg is... daku tergelak sendiri. hehe memandai je budak2 tu amik segitiga merah tu letak kat depan kereta memberikan amaran kpd pengguna lain. hehe mcm2, mcm lah ade org lain lalu tempat tu... yelah semua baru kn hehehe


esok nk hantar tecik at PERODUA.. tlg la tecik jgn buat hal lg huhuk

~SEKIAN~

4 comments:

  1. ha, apa kata bawak tecik jalan jejauh
    macam pi KL ker..... mesti lepas ni dia lasak sikit n xder pape yang berlaku dah..... hehe

    ReplyDelete
  2. wahhhhhhhhhhhh... dh smpi KL la tecik ni 1 may haritu. cuma x smpi sentul je. huhu

    ReplyDelete
  3. oho ho ho..... x aci lor.....

    ReplyDelete
  4. abes orgtu g jalan kn usu dh ckp nk g sane...... dan2 usu bertolak je dpt tau die dh smpi pahang ish3...

    ReplyDelete

jemput komen..